2017/02/17

Pintxoak egin eta baloratu

Ordiziako Harizti taldeko zenbait ikaslek pintxoak egin dituzte etxean eta klasera ekarri. Bakoitzak bere pintxoaren osagaiak azaldu ditu eta baita nola egin duten ere. 

Belar-meta


Osagaiak:
  • Ogi xigortuak
  • Arrautza egosia
  • Urdaiazpikoa
  • Olibak
  • Maionesa
Nola prestatu:
  1. Arrautza egosi,zuritu eta moztu.
  2. Arrautzaren barruan maionesa ipini
  3. Bi ogi xigortu jarri bata bestearen gainean eta urdaiazpikoa erantsi
  4. Arrautza ogi xigortuen eta urdaiazpikoaren gainean jarri
  5. Arrautzaren gainean bi oliba eta urdaiazpiko zatia ipini
Tortilla piperretan lo


Osagaiak:
  • Patata
  • Tipula
  • Arrautzak
  • Piperra
  • Olioa
Nola prestatu:
  1. Patatari azala kendu eta patata garbitu.
  2. Patata eta tipula moztu.
  3. Zartaginean olioa bota eta patata eta tipula bertan gorritu goxo-goxo ordubetez.
  4. Patata eta tipula zartaginetik atera, olioa kendu, arrautza nahastu eta gatza bota. 
  5. Zartaginean egin 5 minutuz.
  6. Piperra zartaginean egin, atera, moztu eta tortilla barruan sartu.
Arrautza beteak


Osagaiak:
  • Maionesa
  • Arrautzak
  • Olibak
  • Atuna
  • Piper gorriak
 Nola prestatu:
  1. Arrautzak egosi, erditik moztu eta gorringoa kendu.
  2. Atuna, gorringoa eta maionesa nahastu eta arrautzaren barruan sartu.
  3. Piperra eta oliba ipini gainean.
Azalpenen ondoren, ikaskideek dastatu egin zituzten pintxoak eta baita baloratu ere. Alor hauek hartu zituzten kontuan baloratzerakoan: osagaiak, aurkezpena, izena, zaporea eta lana. Guztien puntuazioa batu eta, azkenean, Tortilla piparretan lo pintxoak irabazi zuen, 93 punturekin. Arrautza beteak pintxoak bigarren postua lortu zuen, 90 punturekin,  eta hirugarren tokian Belar-meta pintxoa geratu zen, 86 punturekin.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina