2010/03/18

Haristizabal baserrian izan ziren Goierriko Goiztiri AEK-ko hainbat irakasle-ikasle eta herritar.

Haristizabal baserrian, argazkian ikusi dezakegun moduan, pastak zein gari-irinezko taloak egiten ikasi zuten bertaratutako guztiek. Horrez gain, irina nondik datorren, gari motak, beste zereal batzuk, ogia egiteko prozesua, lehengaien kalitatearen garrantzia, gari-alearen zatiak eta elikadurari dagokionez bakoitzaren balioa azaldu zizkien bertako arduraduna den Xabi Akizuk. Hariztizabal baserria Gipuzkoako arte eta arkitektura ondarearen zerrendan katalogatuta dago; baserri hau noiz, zergatik eta zertarako egin zuten ere azaldu zuten bertan. Pastak egiteaz gain, baserriaren eguneroko lanei buruzko informazioa eta ezagutza jaso zuten, nahiko ikuspuntu holistikotik. Ondorioz, hemengo gizartearen iragan hurbilaren eta horrek gaur egungoarekin duen loturaren osotasunezko ideiarekin atera ziren guztiak. Pasta zein taloak dastatu ere egin zituzten!

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina